- خانه >
- آموزش و مقالات >
- بررسی مشکل بارکد چاپ شده
بررسی مشکل بارکد چاپ شده
بررسی مشکل بارکد چاپ شده بدون نیاز به بارکد خوان
بررسی مشکل بارکد چاپ شده
بارکدها، کدهای تشخیصی هستند که اطلاعات را در خود ذخیره میکنند. آنها به صورت یک الگوی خطی یا دوبعدی از خطوط و فضاهای سفید و سیاه تشکیل شدهاند که با استفاده از دستگاههای خواندن بارکد، اطلاعات را برای سیستمهای کامپیوتری قابل خواندن میکنند.
مشکلات مربوط به بارکد میتوانند از مراحل طراحی، چاپ و خواندن بارکد ناشی شوند.
هنگام چاپ لیبل های بارکد، موارد بسیار مهمی برای اطمینان از انجام یک اسکن بی عیب و عمل صحیح در کل فرآیند وجود دارد. علاوه بر این خود فرآیند چاپ حرارتی نیز بر خوانایی تاثیر می گذارد. در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه اشتباهات کوچک را به سرعت و با چشم غیر مسلح شناسایی کنید!
اول از همه: قسمت printhead را فراموش نکنید.
کیفیت چاپ بالا و امکان تداوم استفاده برای بارکد خوان، موضوع بسیار مهمی است. لیبل پرینترهای حرفهای عملکرد عالی را ارائه داده و برای استفاده در تولید و تدارکات لیبل های مختلف گزینه بسیار مناسبی هستند. درست مانند هر ماشین مکانیکی دیگری، آن ها نیز به میزان مناسبی تعمیر و نگهداری نیاز دارند تا به آرامی و درستی وظیفه خود را انجام دهند. دقت کنید که همیشه قسمت printhead پرینتر خود طبق دستورالعمل کارخانه سازنده به طور مرتب تمیز کرده و از تجمع خاک و آلودگی ها جلوگیری کنید.
با این حال علی رغم همه توصیه های بهداشتی، قسمت printhead در طول زمان کهنه و فرسوده می شود. زمانی که عناصر گرمایش کوچک شروع به خراب شدن کرده و خطوط سوختگی در تصویر چاپ شده ایجاد می شود، نشان می دهد قسمت printhead دچار مشکل شده است. این خطوط برای بارکد ها بسیار مهلک و مشکل ساز هستند. حتی کوچک ترین خط ایجاد شده می تواند منجر به بروز مشکلات جدی و مهمی با شرکای تجاری شود. نتیجه نهایی این اتفاق ایجاد تاخیر یا کاهش پروژه های مربوطه خواهد بود.
سیستم های تایید بارکد روشی قابل اعتماد برای ارزیابی کیفیت و انطباق بارکد چاپ شده ارائه می دهند، اما لزوما برای کاربرد های کوچک تر استفاده نمی شوند. خبر خوب این است که با کمک یکسری نکات و فنون که در ادامه به شما معرفی می کنیم می توانید خطا ها و اشتباهات رایج موجود در یک بارکد را بدون بارکد خوان تشخیص دهید. اما در ابتدا اجازه دهید به شما بگوییم که چرا جهت بارکد نقش حیاتی در این سناریو ایفا می کند.
اهمیت زیاد جهت گیری بارکد: مدل حصاری یا نردبانی؟
بسته به نوع چاپگر و چیدمان لیبل، بارکد از موقعیت و جهت گیری خاصی روی لیبل برخوردار خواهد بود. اگر نوارهای بارکد در جهت چاپ قرار داشته باشد، به آن بارکد مدل “حصاری (Fence)” گفته می شود. از طرف دیگر اگر نوارها به صورت عرضی و خلاف جهت چاپ قرار گرفته باشند به آن بارکد مدل “نردبانی (ladder)” می گویند. تصویر زیر به وضوح نشان می دهد که چرا بارکد ها به این مدل شناخته می شوند:
نحوه بررسی بارکد مدل حصاری: در نرم افزار طراحی بارکد، یک خط تایید ضخیم به بالای بارکد اضافه کنید!
آیا می توانید با اطمینان بگویید که بارکد زیر کاملاً صحیح است؟
در واقع اینگونه نیست.
برای فهمیدن این موضوع یک ترفند کوچک اما مؤثر وجود دارد: یک خط ضخیم و یکسره در بالای بارکد بکشید و دوباره چاپ کنید.
در حالی که وجود خطا در خطوط عمودی به سختی قابل توجه است، اما با این روش آن خطا در خط افقی بلافاصله قابل مشاهده می شود. این روش نشان می دهد که بارکد چاپ شده ناقص یا نادرست است.
نحوه بررسی بارکد نردبانی: به دنبال خطوط سفید باشید!
اگر یک بارکد مدل نردبانی 90 درجه چرخانده شود، خطا فوراً توجه شما را به خود جلب می کند. با این روش متوجه می شوید که نقاط از دست رفته و چاپ نشده، باعث ایجاد یک خط سفید یکسره در کل بارکد شدهاند.
نکته: عناصر گرمایش لیبل پرینتر خیلی سریع و با سرعت بالا چاپ می شوند. با این حال هر عنصر گرمایش حالت اینرسی و سکون خاصی داشته و حتی پس از خاموش شدن نیز کمی گرم باقی می ماند. بنابراین خطوط بارکد ممکن است تا حدودی خراشیده شده و کیفیت کلی بارکد چاپ شده را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل قبل از چرخاندن بارکد ابتدا باید بررسی کنید که آیا آن بارکد مناسب ترکیب مواد استفاده شده و سرعت چاپ مناسب می باشد یا خیر.
از بهترین پرینتر های بارکد مناسب استفاده کنید
یکی از معقول ترین موارد برای چاپ بارکد نیز استفاده از پرینتر های لیبل با کیفیت مانند مانند زبرا (Zebra) ، ساتو (Sato)، اپسون (Epson)، نوکس (Novexx) و دیتا مکس (Datamax) می باشد.
0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است