مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

21176

برخی مشکلات رایج کارتریج تونر ها و نحوه رفع آنها

شایع ترین مشکلات رایج کارتریج

تونر کارتریج یکی از مواد مصرفی در چاپگر است که برای چاپ اسناد، عکس ها و متن های به کار می رود، تونر پوردری است که به عنوان جوهر پرینتر استفاده میشود و با دریافت دستور چاپ از سیستم عمل پرینت را انجام میدهد.

شایع ترین مشکلات رایج کارتریج تونر، معمولا مربوط به درام است. هر درام دارای یک تیغه پاک کننده (وایپر بلید) است که تونرهای اضافی را از سطح و همچنین از روی کاغذ و کمربند انتقال (ترنسفر بِلت) کنار ‎می‎ زند.

مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

هنگامی ‎که یونیت درام (OPC) و اجزای آن در شرایط مطلوب نباشند،

کیفیت چاپ به خطر ‎می‎ افتد. در زیر بسیاری از مسائل مربوط به تونر و درام و همچنین نشانه‎ هایی که بر روی صفحات چاپی به جا می‎ گذارند، شرح داده شده است.

یک کارتریج تونر ‎با کیفیت بالا نباید هیچ کدام از نقایصی را که در زیر مورد بحث قرار گرفته را نشان دهد، با این حال اغلب کارتریج تونر ‎های ارزان، به دلیل برخورداری از تکنیک ‎های تولیدی ضعیف، نقصهای مختلفی را نشان می‎ دهند. تأکید می ‎کنیم که اگر قصد استفاده از کارتریج تونر‎های غیر اصلی (OEM) را دارید مطمئن شوید از نوع Grade A آن که توسط فروشگاه های معتبر قابل عرضه می باشد خریداری کنید و این را در نظر داشته باشید که هیچ ارزان بودنی بی دلیل نیست.

برای انتخاب تونرهایی با کیفیت مناسب، می‎توانید با همکاران ما در آوند پرینتر مشورت نمایید. تماس با ما

مشکلات رایج کارتریج تونر : رایج ترین مشکلات ناشی از درام OPC

مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

وجود خط عمودی مستقیم و بسیار نازک در تمام طول صفحه: این علامت نشانه یک درام خراشیده است که ممکن است در اثر برخورد با یک جسم خارجی ایجاد شود و یا ناشی از تونر روی وایپر بلید باشد که در هنگام چرخش، اطراف درام را به شکل یک حلقه می خراشد.

نقاطی که به طور مساوی تکرار میشوند: این علامت نشان می‎ دهد که یک خراش روی سطح درام قرار دارد و معمولا به اسم “پین هول” (pinhole) شناخته می‎ شود. فاصله بین نقاط، به محیط پیرامون درام بستگی دارد (معمولا 4 عدد است). برخی از پین هول ‎ها ممکن است توسط یک جسم خارجی ایجاد شده باشند (خشک شدن تونر روی درام) که می ‎تواند با یک پنبه و الکل ایزو پروپیل برداشته شود.

نقاطی که به طور یکنواخت به صورت یک نوار افقی در سراسر صفحه تکرار میشوند:

نقاطی به شکل پین هول و نوارهایی در سرتاسر صفحه، نشان دهنده ایجاد اتصالی در فوم رول PCR است.

لکه‎ های تونر در سراسر صفحه که به صورت عمودی به هم متصل هستند: این مشکل به علت آسیبی است که پوشش درام در معرض نور خورشید قرار گرفته است، ایجاد می‎شود. فاصله بین لکه‎ها به محیط پیرامون درام بستگی دارد(معمولا 4 عدد است). قرار دادن درام در معرض نور مستقیم برای مدت زمان طولانی، باعث آسیب به پوشش آن می‎شود.

خطوط نازک در صفحه که فاصله‎ای مساوی از یکدیگر دارند: اگر این خطوط نازک به اندازه محیط پیرامون درام از هم فاصله داشته باشند، پس وایپر بلید، پوشش درام را خراش داده است. این امر به طور کلی در دوره‎های زمانی که وایپر بلید بر روی درام در حالت استراحت است (یعنی زمانی که از پرینتر استفاده نمی‎کنید)، رخ می‎دهد. گرما نیز می‎تواند باعث این مورد شود.

“اثر تایر” خاکستری در سمت راست یا چپ صفحه: این مسئله به دلیل شکل ظاهری آن،گاهی با عنوان شن باد خورده نیز شناخته می‎شود و نشان می‎دهد که پوشش درام شروع به نازک شدن کرده است.

مشکلات رایج کارتریج تونر : مشکلات ناشی از وایپر بلید

دسته ای دیگر از مشکلات رایجی که برای کارتریج تونر اتفاق می ‎افتد ممکن است مربوط به وایپر بلید باشد. پس از اینکه تصویر از درام به کاغذ یا به تسمه انتقال، منتقل می‎شود، مقداری تونر ضایعاتی در سطح درام‎ها وجود دارد که باید قبل از عملیات بعدی درام تمیز شود. کار وایپر بلید، جمع آوری و تمیز کردن تونرهای پس مانده از سطح درام‎ و انتقال آن به مخزن تونرهای ضایعاتی است.

مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

رایجترین اشکالات ناشی از وایپر بلید عبارتند از:

یک خط نازک پایین صفحه: که به دلیل وجود یک بریدگی در بلید است و باعث می‎شود که بلید قادر به جمع آوری و تمیز کردن تونر از سطح درام نباشد و علامتهایی در پایین صفحه ایجاد کند. این مورد نیز می ‎تواند به دلیل ساییده شدن بلید اتفاق بیفتد.

صفحه چاپ شده خاکستری: اگر وایپر بلید برای تمیز کردن تونر باقی مانده از روی درام، فشار کافی به آن وارد نکند تبعات آن در دور بعدی چاپ مشاهده می‎شود. این مشکل اغلب به این دلیل است که وایپر بلید به درستی در محل نصب نشده است. این قضیه همچنین ممکن است توسط یک وایپر بلید قدیمی‎ که به مرور زمان سفت شده است ایجاد شود. یک وایپر بلید سفت فشار زیادی به سطح درام وارد نمی‎کند و باعث ایجاد اشکال در جمع آوری تونر باقی مانده می‎شود. یکی از نشانه‎های کهنه شدن وایپر بلید، وجود یک هاله زرد رنگ روی پلاستیک آن است.

نرم کار نکردن بلید، باعث گیر کردن درام می‎ شود: وایپر بلید به طور مداوم به درام فشار وارد می ‎کند. اگر بلید نرم کار نکند، به درام می ‎چسبد و در همان مسیر حرکت می‎ کند. به این ترتیب، فشار زیادی به درام اعمال می‎ شود و اغلب به طور کامل گیر می ‎کند و یا اینکه نیازمند نیروی بسیار زیادی برای چرخیدن است. به طور کلی این حالت با سر و صدای زیاد پرینتر همراه است، چرا که خوشبختانه پرینتر یک کلاچ برای جلوگیری از گیر افتادن دنده‎ها و آسیب بیشتر دارد.

مشکلات رایج کارتریج تونر : مشکلات مربوط به مگنت رولر

مگنت رولر ها یک پوشش آلومینیومی‎ دارند که با استفاده از جاذبه مغناطیسی، تونر را از محفظه به درام انتقال می ‎دهد. یک اتصال الکتریکی در انتهای مگنت وجود دارد که برای تقویت جاذبه مغناطیسی استفاده می‎شود. پوشش رسانای سیاه بر روی مگنت از مواد رسانای مختلف ساخته شده تا بتواند تونر را انتقال دهد.

اغلب اشکالات معمولا به علت خش دار شدن و یا تراکم بیش از حد پوشش است. ذرات تونر به طور کلی ساینده هستند و وقتی که توسط وایپر بلید تحت فشار قرار می‎گیرند بر روی مگنت فشرده شده و آن را می‎ پوشانند. بعضی از کارتریج‎ها از یک مگنت دولوپر به جای یک مگنت استفاده می‎کنند که سطح پوشش آن شبیه به پلاستیک فشرده است.

مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

رایجترین مشکلات ناشی از مگنت

چاپ کمرنگ: دلیل اصلی چاپ کمرنگ احتمالا یک مگنت ساییده شده است. روی مگنت پوشش رسانای سیاهی وجود دارد که با گذشت زمان از بین می‎رود. اگر پوشش بیرونی مگنت نازک شده و یا به طور کامل از بین برود، شما قادر خواهید بود پوشش رسانای سیاه را که بی رنگ شده است (نازک شدن پوشش) و یا حتی لوله آلومینیومی‎ زیرین را ببینید. این مشکل بیشتر در قسمتهایی از چاپ که به رنگ سیاه متراکم است ظاهر خواهد شد و متنهای معمولی عموما این مشکل را نشان نمی ‎دهند.

حفرههای سفید در چاپ: این مشکل ناشی از خراشیدگی یا لکه‎های موجود بر پوشش مگنت است. به طور معمول، یک یا دو خراش مشکلی ایجاد نمی‎کند، ولی اگر خراش‎های بیشتری وجود داشته باشد، احتمال مشاهده حفره‎ها بیشتر خواهد بود. مخصوصا زمانی که همه خراش‎ها در یک مکان ‎جمع شده باشند.

خطوط تیره و روشن روی کاغذ:

این مورد به دلیل خم شدن یا کج شدن مگنت ایجاد می ‎شود. این امر معمولا هنگامی ‎اتفاق می ‎افتد که یک هاب (به ویژه یک هاب فلزی) به یک گوشه رولر فشار داده می ‎شود. ‎هاب ‎های فلزی باید برداشته شده و با دقت فراوان توسط یک پرس ویژه جایگزین شوند.

چاپ یک در میان: اتصالات مگنت، جریان را از پرینتر به لایه‎ی سیاه رسانای موجود بر سطح مگنت انتقال می‎دهند. اگر اتصالات خم شده و از شکل بیفتند، نیروی الکتریکی بیش از حد یا نادرست اعمال می‎شود و ممکن است منجر به چاپ صفحات کمرنگ یا خالی شود (اغلب خالی).

فوم رول (PCR)

فوم رول PCR یک غلتک است که جریان را به سیلندر درام اعمال می‎ کند. این رولر یک شارژ یکنواخت اولیه بر روی درام قرار می ‎دهد و سپس در انتهای چرخه، شارژ باقی مانده را پاک می‎کند تا مجددا شارژ یکنواخت اعمال ‎کند. به علت این نقش دوگانه، ممکن است یکسری مشکلات جدی به دلیل نقص در فوم رول بروز کنند. بسیاری از این خرابی‎ ها در زمستان که رطوبت هوا نسبت به تابستان کمتر است افزایش می‎یابد (دلیل آن ایجاد استاتیک است).

مشکلات رایج کارتریج تونر ؛ برخی مشکلات ناشی از فوم رول (PCR):

ایجاد سایه: سایه معمولا به شکل تکرار چاپی است که قبلا روی صفحه اعمال شده است . به طور کلی ایجاد سایه به دلیل مسائل مربوط به جریان و شارژ اتفاق می‎افتد. این مشکل زمانی رخ می‎دهد که پوشش بیرونی فوم رول معیوب است (به دلیل استفاده بیش از حد از مایع تمیز کننده) یا گریس رسانا بیش از حد برای پایه نگهدارنده فوم رول استفاده شده است.

وجود یک سوراخ یا برش در فوم رول (PCR):

این قضیه باعث ایجاد یک علامت سیاه تکراری در فواصل مساوی با محیط پیرامون رولر می شود. گاهی اوقات این بریدگیها ممکن است در طول سیلندر درام ایجاد شود و باعث ایجاد بار اضافی در درام گردد و باعث شود که درام تونر اضافی جذب ‎کند و در نتیجه یک نوار افقی تیره در سراسر صفحه تولید ‎نماید. این علامتها در طول صفحه تکرار می‎شوند (معمولا 7 تکرار در پایین صفحه).

نقاط تصادفی در سراسر صفحه: این نقاط می‎توانند نقطه‎های سیاه و یا نقاط سفید در مناطق سیاه باشند. این امر ناشی از پودر روان کننده اضافی است که به PCR می‎چسبد.

مشکلات رایج کارتریج تونر ؛ مگنت دولوپر

مگنت دولوپر یک شفت فلزی است که در غلافی از لاستیک سیلیکونی و توسط پوششی با طراحی خاص پوشیده شده است. هم پوشش خاص و هم سیلیکون لاستیکی به ذخیره سازی و آزاد شدن شارژ الکتریکی کمک می‎کنند. مگنت دولوپر از نظر عملکرد بسیار شبیه یک مگنت است، چرا که هر دوی آنها در انتقال تونر از محفظه (هوپر) به واحد درام کمک می ‎کنند. اختلاف عمده بین این دو در نحوه جذب و دفع تونر است. مگنت از شارژ مغناطیسی استفاده می‎کند، در حالی که مگنت دولوپر برای جذب و دفع تونر از بار الکتریکی استفاده می‎نماید.

مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

مشکلات رایج ناشی از مگنت دولوپر

چاپ کمرنگ: دلیل عمده ایجاد چاپ کمرنگ، سطح کثیف یا ساییده شده رولر است. پوشش روی رولر معمولا پس از یک دوره زمانی از بین میرود و این امر می‎تواند توسط عوامل مختلفی مانند عوامل محیطی (گرما)، فشار نامناسب دکتر بلید یا مواد پوشش دهنده کثیف و نا مناسب، تسریع شود.

مشکل چاپ کمرنگ بیشتر در مناطقی با رنگ سیاه متراکم، مشخص خواهد شد. در متنهای معمولی این مشکل اغلب رویت نمی‎شود، مگر در موارد بسیار شدید. آنچه که اتفاق می‎افتد این است که تونر کمتری نسبت به حالت نرمال به مگنت دولوپر جذب می‎شود.

چاپ تیره یا بیش از حد سیاه: چاپ بیش از حد تیره در صفحه می‎تواند به علت استفاده از وسایل تمیز کننده نامناسب برای مگنت دولوپر اتفاق بیفتد. پوشش سطحی رولر، در واقع تعادل شکننده‎ای از مواد است که به جذب یا دفع تونر کمک می‎کند. این تعادل ممکن است در هنگام استفاده از مواد پاک کننده، که باعث باقی ماندن مواد افزودنی بر روی پوشش سطحی می ‎شوند، بر هم بخورد. اکثر مواد پاک کننده خیلی سنگین هستند و اغلب باعث از بین رفتن و خورده شدن برخی از پوشش‎ها می ‎شوند. این امر باعث می‎شود که مگنت دولوپر بیش از حد لازم تونر جذب نماید و منجر به چاپ بیش از حد تیره شود.

علامتهای رنگی تکراری: تکرارهایی که فواصل آنها به اندازه محیط پیرامون مگنت دولوپر است نشان می‎دهد که مگنت دولوپر خط و خراش برداشته است. این امر می‎تواند ناشی از یک نیروی ناگهانی و آسیب رسیدن به پوشش سطحی رولر دولوپر باشد.

مشکلات رایج کارتریج تونر ؛ دکتر بلید

دکتر بلید مقدار تونر را با استفاده از فشار ثابتی که به مگنت یا مگنت دولوپر اعمال می‎ کند کنترل می‎ نماید. یک دکتر بلید فرسوده می‎ تواند شیارها و یا حفره‎هایی در سطح مگنت دولوپر یا مگنت ایجاد کند و به این ترتیب خطوط افقی در قسمت پایین صفحه چاپ کند. نصب نادرست دکتر بلید به علت فشار بیش از حد باعث کاهش میزان انتقال تونر به رولر می‎شود و چاپ کمرنگ تولید می‎کند.

دکتر بلید ساییده شده باعث ایجاد یک انحراف با عنوان “اثر تایر” می‎شود و این نام اشاره به شکل ظاهری این علائم دارد. این نوع اشکال هنگامی به وجود می‎آید که بلید در جای خود سفت و محکم نیست و مقدار فشاری که به رولر وارد می‎شود ثابت نیست.

مشکلات رایج کارتریج تونر و نحوه رفع آنها

آپدیت: در آخر ویدئویی تقدیم شما می شود که تمام ایراد های کارتریج های تونری را بررسی و رفع می کند. این ویدئو توسط گروه آوند پرینتر تهیه و زیرنویس شده است:

با عضویت در خبرنامه آوند پرینتر آخرین مطالب و ویدئوهای آموزشی را برای شما ارسال میکنیم

14 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

نظرات دیگران

31 فروردین 1401

سلام
الان چند وقته که کاترین مدل a85 رو شارژ می کنم به انداز استاندارد ولی از کنار بالا پودر تونر می ریزد بیرون لطفا راهنمایی کنید

    2 اردیبهشت 1401

    درود بر شما
    این چند مورد رو بررسی نمایید : 1. حتما قبل از هر بار شارژ کارتریج مخزن ضایعات(پشت درام ) باید خالی شود 2. بوش پلاستیکی سر مگنت مستحلک یا خراب شده 3. دکتر بلید خراب شده 4. قطعات کارتریج به درستی بسته نشده . موفق باشید

3 شهریور 1401

سلام ،پرینترم اچ پی هست بطور منظم چراغ نارنجی روشن میمون با این که هم درام رو عوض کردم هم شارژ شده ولی با این حال همیشه روشن میمونه و پرینت رو هم به طور عادی انجام میده ،در ضمن کارتریج رو که عوض میکنم چراغ زرد خاموش میشه

    6 شهریور 1401

    درود بر شما
    توضیحاتی که دادین ما نمیتونیم شمارو راهنمایی کنیم چون از مدل پرینتر شما اطلاعی نداریم و و حتی نمیدونم دقیقا چه چراغی روشن میمونه چون پرینترها چراغ های مختلفی دارند . میتونید تیکت بزنید شما شماره تماس بزارید از بخش خدمات برای راهنمایی با شما تماس خواهند گرفت

6 شهریور 1401

سلام و خسته نباشین به ادمین محترم

مدل پرینتر hp laser jet 1536 dnf MFP

فکر کنم چراغ Attention بهش گفته میشه که بطور مداوم چراغ نارنجی در حال روشن هست و برروی نمایشگر black very low ظاهر میشه با این که هم درام رو عوض کردم و همچنین کارتریج شارژ شده ولی با این حال همیشه روشن میمونه ولی کار پرینت رو هم به طور عادی انجام میده ، در ضمن کارتریج رو که عوض میکنم چراغ زرد خاموش میشه ، یعنی کارتریج خراب شده؟

    13 شهریور 1401

    درود بر شما با تعویض چیپست کارتریج مشکل خواهد شد

23 دی 1401

سلام
من همیشه کارتریج سامسونگ ۱۸۶۰ رو خودم شارژ میکنم اما هر بار دستگاه کارتریج رو شناسایی نمیکنه و مجبور میشم ی چیپست جدید بزارم ، میخواستم بدونم راهی هست که هر بار موقع شارژ کردن دیگه نیاز نباشه چیپست رو عوض کرد و ی هزینه دیگه واسه چیپست ندم ، اولین بار که بیرون دادم کارتریج رو شارژ کنن یادمه که چیپست رو عوض نکرد و استفاده کردم ارور نداد و شناسایی کرد ، اما از وقتی خودم شارژ کردم اینطوری شده که باید چیپست رو عوض کنم ، ممنون میشم اگه راهی هست راهنمایی کنید

    23 دی 1401

    درود
    در بعضی مواقع شما میتونید برای کارتریج سامسونگ 104 که مربوط به پرینتر 1860 میشه با دوبار شارژ کارتریج ، بدون تعویض چیپست به کارتون ادامه بدید . اکثرا برای اینکه غافلگیر نشود با هر بار پرکردن کارتریج چیپ رو تعویض میکنند .
    بله نرم افزار هایی هست برای این مدل چاپگر که شماره انداز پرینت رو از کار میندازه یا به اصلاح ریست میکنن، ولی حتما باید تکنسین حرفه ای و تجربه دار انجام بده چون ممکنه باعث بشه برای همیشه برد فورمتر شما از کار بیافته و مجبور به تعویض برد بشید . موفق باشید

1 دی 1402

کارتریج ۰۵آ را خودم شارژ می کنم و
ولی همیشه با خطایی مواجه میشم
زمان چاپ و پرینتر گرفتن

حالت خوشه انگوری چاپ میشه
علت چاپ خوشه انگوری چی میتونه باشه ؟

1 دی 1402

در زمان شارژ کارتریج ۰۵آ

همیشه با خطایی مواجه میشم
زمان چاپ و پرینتر گرفتن

حالت خوشه انگوری چاپ میشه
علت چاپ خوشه انگوری چی میتونه باشه ؟

    1 دی 1402

    درود بر شما
    در اکثر موارد با تعویض درام یا مگنت مشکل رفع میشود به صورت مجزا هر کدام را امتحان کنید. موفق باشید

28 دی 1402

سلام پرینتر ریکو 1600 یکماه پیش ایمیج دستگاه و درام تعویض شده مجدد ارور 302 رو میده م روی درام پر از جوهر شده .

29 بهمن 1402

سلام
من یک تونر یا کارتریج 107A برای دستگاه 135W خریدم ولی پس از 5 بار پرینتها کم رنگ شد میخاستم بدنم دلیل این امر و راه رفع این مشکل چیست

    29 بهمن 1402

    منظور از 5 بار تعداد ‍‍پرینت شما هست یا شارژ کردن آن؟

نظرات خود را برای ما بنویسید ...