پرینترهای جوهر جامد چیست؟

2258

پرینترهای جوهر جامد (Solid Ink) چیست، آیا آنها بهتر از پرینتر های جوهر افشان و لیزری هستند؟

معرفی پرینتر های جوهر جامد

اکثر افراد درباره پرینترهای جوهر جامد چیزی نشنیده و یا اگر اطلاعاتی دارند، چیزهای زیادی درباره آنها نمی دانند. با این حال امروز بیش از یک میلیون از این پرینترها در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند و سالانه بیش از شش میلیارد صفحه تولید می کنند. بنابراین تفاوت آنها با معادل های مشهورتر پرینتر در چیست؟

پرینترهای جوهر جامد چیست ؟

جوهر جامد چیست ؟

جوهر جامد اساساً از موم تشکیل است. در حالی که سایر کارتریج های پرینتر دارای انواع مختلف جوهر یا تونر هستند، تکه های یک پرینتر جوهر جامد دقیقاً دارای همان کارتریج آنها هستند!

هنگامی که آنها در یک پرینتر جوهر جامد قرار گرفته  و شما روی گزینه چاپ کلیک می کنید، تکه ها تا نقطه ذوب گرم شده و سپس جوهر برای تولید تصویر چاپی روی کاغذ منتقل می شود. این فرآیند کمی شبیه به چاپoffset  می باشد؛ چرا که ابتدا تصویر تولید می شود و سپس برای چاپ شدن روی کاغذ قرار می گیرد.

پرینترهای جوهر جامد چیست ؟

به همین دلیل اگر شما به صفحه‌ای که توسط یک دستگاه جوهر جامد چاپ شده است نگاهی بیندازید، همواره می بینید که بافت صفحه حالت موم مانندی دارد.

پرینترهای جوهر جامد معمولاً برای چاپ رنگی با کیفیت بالا و عملکرد سریع استفاده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند در چاپ بروشورها، کارت‌های تجاری، برچسب‌ها و سایر موارد کاربرد داشته باشند. همچنین، چاپگرهای جوهر جامد معمولاً در مصارف تجاری و صنعتی استفاده می‌شوند.

از چه زمانی جوهر جامد در جهان وجود داشته است؟

فناوری جوهر جامد از سال 1986 آغاز شده است. این محصول توسط شرکتی مستقر در اُورگُن به نام Tektronix ساخته شده است. آنها در واقع متوجه شده‌اند که بسیاری از مشتریانشان برای پرداخت هزینه های بالا جهت چاپ صفحات مشکل دارند.

این موضوع باعث شد تا کمپانی Tektronix راه حلی پیدا کند. آنها ابتدا با کارتریج های مبتنی بر آب کار خود را شروع کردند. به این ترتیب در سال 1991، آنها اولین پرینتر جوهر جامد خود به نام Phaser III را ارائه کردند. این نخستین پرینتری بود که از فناوری حرارتی و کارتریج بدون آب برای چاپ استفاده می کرد.

پرینترهای جوهر جامد چیست ؟

Tektronix پیش از این نیز در دهه 1990 چندین مدل دیگر را تولید کرد. سپس در سال ، کمپانی Xerox بخش چاپ این شرکت را خریداری کرده و به همین دلیل حق فن آوری جوهر جامد به این کمپانی داده شد.

مقایسه جوهر جامد با پرینتر های رنگی جوهر افشان و لیزری

مزایا پرینتر جوهر جامد

هنگامی که این فناوری برای اولین بار ارائه شدند، پرینتر های جوهر جامد بیشتر توسط طراحان گرافیک مورد استفاده قرار گرفتند. این موضوع به این دلیل بود که امکان چاپ رنگ های درخشان مانند نارنجی و زرد با کیفیت بالا را برای آنها فراهم کرد. موم ذوب شده نیز سطح براقی در روی کاغذ ایجاد می کند.

بر خلاف کارتریج های جوهر افشان و پرینتر های لیزری، در یک پرینتر جوهر جامد هیچ کارتریج خالی برای دور ریختن موم وجود ندارد. بدان معنی که زباله کمتری ایجاد شده و نیازی به نگرانی در مورد پیدا کردن راهی برای بازیافت کارتریج های خالیتان ندارید.

علاوه بر این، در صورت عدم استفاده از پرینتر برای مدت طولانی نیز جوهر جامد موجود در آن خشک نمی شود و حتی می تواند برای همیشه دوام آورد.

معایب پرینتر جوهر جامد

بر خلاف کارتریج های جوهر افشان و پرینترهای لیزری، تکه های موجود در یک پرینتر جوهر جامد باید گرم شوند تا محتوای مورد نظر روی صفحه چاپ شود.

از آنجا که این مواد از نوع حرارتی هستند، پرینتر های جوهر جامد باید قبل از چاپ اول صفحه چندین دقیقه گرم شوند. همچنین باید حین چاپ چندین صفحه نیز کمی مکث کرده و مجدداً از پرینتر استفاده کنید. بنابرین اگر در مواقعی عجله داشته باشید، این پرینتر می تواند بسیار آزار دهنده و نا مناسب باشد.

اگر چه تکه ها پس از استفاده مجدداً جامد می شوند، اما کمپانیXerox  به خریداران توصیه کرده که پرینتر خود را در حالت خواب (sleep mode) قرار دهید. به این دلیل که بخش کوچکی از هر تکه رنگی باید بالاتر از “نقطه انجماد” باقی بماند.

همچنین، پرینتر های جوهر جامد پس از استفاده باید چرخه خنک شدن را کامل کنند. این بدان معنی است که پرینتر تا پایان این چرخه قابل جا به جایی نیست. با این حال این فرآیند آنچنان طولانی نبوده و 10 دقیقه بیشتر طول نمی کشد.

پرینترهای جوهر جامد چیست ؟

علاوه بر همه مواردی که گفتیم لازم است بدانید پرینتر های جوهر جامد ارزان نیستند و اینکه شما نمی توانید روی کاغذ عکس و یکسری کاغذهای خاص چیزی چاپ کنید.

در آخر اینکه همه تکه ها در فرآیند چاپ استفاده نشده و برای جلوگیری از هدر رفتنشان در یک سینی جداگانه نگهداری می شوند.

خلاصه

در ادامه خلاصه‌ای از مزایا و مضرات جوهر جامد در مقایسه با جوهر افشان و پرینتر های لیزری آماده کرده‌ایم:

مزایا معایب
تولید زباله کمتر و مفید برای محیط زیست گران قیمت و حجیم
امکان چاپ های براق با کیفیت بالا کند
دوام بالا عدم امکان چاپ روی کاغذ عکس

آیا باید پرینتر جوهر جامد را خریداری کنم؟

اگر به خوبی تفاوت ها را درک کنید، دلایل زیادی وجود دارد که می تواند یکی از پرینتر های جوهر جامد را تهیه کنید.

اگر تقریباً همیشه مجبور هستید چاپ رنگی داشته باشید، پرینتر های جوهر جامد انتخاب خوبی هستند؛ زیرا تکه های رنگی موجود در آنها نسبت جوهرهای رنگی و کارتریج های تونر ماندگاری بیشتری دارند. در نتیجه می توانید در مقایسه با پرینتر های جوهر افشان و لیزری، هزینه های کمتری را پرداخت کرده و در عین حال چاپی با کیفیت بسیار بالا داشته باشید.

البته فکر نکنید که پرینتر های جوهر جامد فقط برای افراد متخصص در صنعت مانند طراحان گرافیک مفید هستند. اگر به دنبال یک پرینتر برای خانه خود هستید که هر از چند گاهی مورد استفاده قرار می گیرد، داشتن تکه های جوهر جامد که با گذشت زمان خشک نمی شوند می تواند یک راه عالی برای جلوگیری از نیاز همیشگی سفارش کارتریج های جدید باشد.

همچنین اگر می خواهید فرآیند چاپ خود را سازگار با محیط زیست انجام دهید، پرینتر های جوهر جامد با کاهش زباله به دلیل نداشتن کارتریج های خالی یک انتخاب عالی محسوب می شوند.

با عضویت در خبرنامه آوند پرینتر آخرین مطالب و ویدئوهای آموزشی را برای شما ارسال میکنیم

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

نظرات خود را برای ما بنویسید ...