کارکرد چاپ انتقال حرارتی

1884

نحوه کارکرد چاپ انتقال حرارتی در چاپ لیبل

چاپ انتقال حرارتی،این روش از تبدیل حرارتی برای انتقال تصویر به سطح مورد نظر استفاده می‌کند. چاپ انتقال حرارتی به دلیل سهولت و سرعت اجرا، امکان چاپ تصاویر پیچیده و چندرنگی، و همچنین مقاومت نسبت به شستشو و فرسایش، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این نوع چاپ یک سیستم چاپی محبوب است که از طریق ذوب ریبون روی سطح مورد نظر انجام می گیرد و از آن معمولا برای چاپ برچسب ها و بارکدهای با کیفیت استفاده می شود. در این مطلب توضیحاتی در مورد اجزای شرکت کننده در فرآیند چاپ انتقال حرارتی و کارکرد چاپ انتقال حرارتی ارائه شده تا شما را با این تکنولوژی بیشتر آشنا نماید.

کارکرد چاپ انتقال حرارتی

نگهدارنده ریبون

نگهدارنده ریبون یک عملکرد اصلی دارد و آن این است که زمانی که پرینتر حرارتی در حال کار است، رول ریبون را در جای خود نگه می دارد. رول ها در اطراف هسته های فایبر برد پیچیده شده اند کاملاً در داخل محافظ ریبون جای می گیرند. معمولاً نگهدارنده ریبون در جلوی نگهدارنده لیبل قرار دارد و هر دو با حرکت رول هدایتگر به زیر هد پرینتر حرارتی کشیده می شوند.

نگهدارنده لیبل

زمانی که پرینتر حرارتی در حال چاپ است، نگهدارنده رول لیبل را در جای خود نگه می دارد. لیبل ها روی نگهدارنده لیبل قرار داده شده و از طریق رول هدایتگر و به کمک ریبون تغذیه می گردند. در ادامه فرآیند چاپ حرارتی، لیبل ها بر اثر نیروی وارده از رول هدایتگر به پرینتر بیرون رانده می شوند.

رول جمع کننده ریبون مصرف شده

پس از اینکه ریبون از طریق رول هدایتگر از زیر هد چاپ حرارتی بیرون کشیده شد، باید به صورت اتوماتیک به رول جمع کننده ریبون منتقل شود. رول جمع کننده ریبون در جهت مخالف نگهدارنده ریبون می چرخد ​​تا ریبون مصرف شده را پس از طی مراحل چاپ حرارتی جمع آوری نماید. به این ترتیب ارول جمع کننده ریبون امکان دفع آسان ریبون استفاده شده را فراهم می نماید.

سنسور ریبون

سنسور ریبون یکی از اجزای مهم پرینتر انتقال حرارتی است و در صورت وجود ریبون، آن را تشخیص می دهد. این سنسور همچنین با رسیدن به برچسب پشت بند رول ریبون، تشخیص می دهد که رول ریبون به انتها رسیده و آن را به کامپیوتر داخلی پرینتر گزارش می دهد. همه پرینترهای انتقال حرارتی از سنسور ریبون استفاده نمی کنند. برخی از پرینترهای حرارتی از یک سنسور هسته انتهایی استفاده می نمایند. برای تشخیص پایان رول ریبون، هر دو سنسور دارای کارکردی مشابه هستند. تشخیص انتهای یک رول ریبون قبل از رسیدن به هد چاپ حرارتی برای محافظت از هد چاپ بسیار مهم است.

سنسور اتمام هسته

سنسور اتمام هسته در داخل نگهدارنده ریبون واقع شده است و وظیفه اصلی آن تشخیص عدم حرکت نگهدرانده ریبون است. این فرآیند با استفاده از فیلم انتهایی رول ریبون و چسبندگی به هسته فایبربورد کار می کند. فیلم انتهایی ریبون به طور آزاد به هسته فایبر بورد متصل است. هنگامی که ریبون به انتهای رول خود رسید، حرکت چرخشی یکنواخت باعث می شود فیلم انتهایی از فایبر بورد جدا شود و نگهدارنده ریبون چرخش خود را متوقف نماید. سنسور اتمام هسته این عدم حرکت را تشخیص داده و به رایانه داخلی پرینتر حرارتی اطلاع می دهد که چاپ را متوقف کند.

هد چاپ حرارتی

هد چاپ حرارتی مهمترین مکانیسم پرینتر انتقال حرارتی است. این مجموعه  متشکل از تعداد ثابتی عناصر گرمایشی است که متناسب با وضوح چاپ آن خواهند بود. هنگام آغاز فرآیند، این عناصر گرمایشی گرما را از طریق ریبون منتقل کرده و روی بستر لیبل می فرستند. این امر همراه با فشار، فرآیند چاپ را با انتقال جوهر ذوب شده به بستر لیبل تکمیل خواهد کرد.

غلتک (رول هدایتگر)

رول هدایتگر معمولاً به صورت یک غلتک ثابت است که مستقیماً زیر هد چاپ حرارتی مستقر است و به عنوان یک قطعه چند منظوره در فرآیند چاپ حرارتی خدمت می کند. یک موتور کوچک، رول هدایتگر را در حین حرکت می چرخاند و ریبون و برچسب را حین فرآیند چاپ هدایت کرده و از آن مهم تر به زیر هد حرارتی برای چاپ می فرستد. رول هدایتگر همچنین برای کمک به تغذیه ریبون و برچسب در پرینترهای حرارتی استفاده می شود.

لایه های برچسب

هر لیبل چاپ حرارتی شامل چهار لایه است:

کارکرد چاپ انتقال حرارتی

  • آستر

آستر تقریباً همیشه به صورت مواد کاغذی با روکشی سیلیکونی است. وظیفه اصلی آن امکان استفاده و جابجایی آسان برچسب در قبل و پس از چاپ و محافظت از لایه چسب است. آستر در پایان مراحل چاپ و هنگامی که برچسب آماده است تا به شیء مورد نظر خود بپیوندد برداشته می شود.

  • چسب

این لایه پیوندی بین ماده بستر چاپی و شیء چسبیده به آن ایجاد می کند. انواع مختلفی از چسب وجود دارد که هر یک برای برآورده کردن نیازها و مصارف خاص طراحی شده اند. هنگام تعیین نوع چسب مورد نیاز، موارد زیادی باید در نظر گرفته شود. از جمله:

  • آیا لازم است که برچسب به طور دائمی روی یک سطح بچسبد و یا قرار است به آسانی برداشته شود.
  • سطح مورد نظر خشن است یا صاف.
  • آیا قرار است از این برچسب در شرایط محیطی سخت نیز استفاده شود، به عنوان مثال در درجه حرارت بالا یا رطوبت زیاد.
  • بستر

لایه های بستر چاپ انتقال حرارتی بسته به دوامی که برای شما مطلوب است، از کاغذ یا یکی از انواع مختلف مواد مصنوعی ساخته شده اند. بستر، ماده چاپی اصلی است و تصویر چاپ شده را به همراه دارد.

  • پوشش رویی (TOP COAT)

لایه تاپ کوت یا پوشش رویی تقریباً همیشه در برچسب های گیرنده انتقال حرارتی موجود است. این لایه چسبندگی انواع جوهرهای انتقال حرارتی را به لایه بستر بیشتر می کند.

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

نظرات خود را برای ما بنویسید ...